Information

Vad vår verksamhet består av

Luftgevär skjuts mot stillastående tavlor på 10 meters avstånd inomhus föreningslokalen Gategården Hålta, onsdagar med start början av september fram till slutet av april. Gäller alla åldrar från c:a år och uppåt både killar tjejer.                                                           
Detta skjuter man sittande med kudde eller remstöd även stående  beroende vilken skytteklass man tillhör.  
Vi har även en veterangrupp som växer i storlek.
 
Skyttet går ut på att försöka träffa tian på den stillastående tavlan. Inom nationelltskytte räknas resultatet i heltal. Inom sportskytte tävlar man även i hur bra tian är. Det högsta resultatet  du kan skjuta per skott inom sportskytte är därför 10.9, då skottet träffat exakt i mitten av tavlan.
 
När man tävlar inom luftgevärsskytte tävlar man främst beroende på ålder. Det finns även prestationsklasser inom det nationella skyttet i
stående klasser. Inom sportskytte delas man in i herr och dam samt junior och senior. Inom luftgevär är det tillåtet att använda speciella skyttekläder. Dessa kläder är anpassade för ge stabilitet och stöd. Hur dessa kläder får vara regleras av regler och bestämmelse. Dessa regler ser lite olika ut beroende på om det är en nationell eller sportskytte tävling. Föreningen har jackor och handskar som man kan nyttja. 
 
Själva skyttet är kanske inte helt vad man normalt sett är av vid då man skjuter med diopter som riktmedel. Det är en uppsättning med ringar som man skall kika igenom och ha tavlan i mitten av. Är allt centrerat och man ser tavlan i mitten och inte darrar till i skottögonblicket så skall skottet hamna i mitten.
 
 
Våra gevär är gasdrivna så man trycker på en knapp så öppnas luckan och man lägger i ett nytt skott, stänger luckan så är man redo att skjuta igen. En serie består normalt sett av 20 skott och man skjuter ett par provskott innan serien för att se till att siktet står rätt innan man påbörjar själva serien.  
 
6.5:a (Mauser) skjuts på Svartedalens skjutbanor avståndet där är 200  eller 300 meter.  
Här bör du vara c:a 14/15 år och skjutit luftgevär samt korthåll innan.  
Även här är det olika skjutställningar som gäller.  
Vi sysslar också med fältskytte. Skjutningar hålls hela året, se program.
 
Anmälningstid Luftgevär
 
Onsdagar  Veteraner kl.  10.00 – 12.00    
Onsdagar  Övriga      kl.  18.00 – 19.00
 
Anmälningavgift luftgevär
 
Ungdomar t.o.m. 20 år          20 kr 
Övriga                                    30 kr
Veteraner                               30 kr
 
Medlemsavgifter
 
Ungdomar t.o.m. 20 år                   100 kr / år
Övriga                                             200 kr / år
Veteraner                                        200 kr / år

Vid frågor kontakta oss via mail  info@haltaskytte.se